9 tips bij het aankopen van een huislift

Een huislift kopen is steeds een grote stap. Het grote aanbod van verschillende producten maakt het vaak voor de klant niet eenvoudig om een juiste keuze te maken.

Hierbij enkele tips bij het aankopen van een huislift:

 

  • Vraag steeds 2 offertes op

Liften zijn zeer technisch machines en elke product heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Vraag minstens 2 offertes op en vraag expliciet naar de verschillen tussen de aangeboden                              systemen.

 

  • Kies steeds voor een hydraulische huislift

Er zijn veel alternatieven op de markt die vaak een minderwaardige kwaliteit vertegenwoordigen.

 

  • Vraag of de huislift een CE-attes heeft

Dit attest staat garant voor de kwaliteit van de aangekochte huislift.

 

  • Kies voor een huislift met vrij in de markt verkrijgbare onderdelen

Vele producenten werken met gepatenteerde onderdelen en een gesloten elektronische sturing. Dit zorgt ervoor dat geen enkele andere onderhoudsfirma de huislift kan onderhouden en u                 voor een zeer lange termijn vastzit aan de leverancier. Kies expliciet voor een leverancier die werkt met een open sturing in de elektronica en vrij verkrijgbare onderdelen.

 

  • Kies voor een Belgische leverancier met ervaring

Een Belgische leverancier kent de de Belgische wetgeving & normen. Hij is in staat om onderdelen snel te leveren en u persoonlijk te woord te staan bij mogelijke herstellingen.

 

  • Kies voor een installateur met een ISO 9001 certificaat

Dit staat garant voor een correcte installatie van de huislift.

 

  • Vraag referenties 

Mooi brochures & goedkope prijzen geven een beperkt beeld. Vraag expliciet naar kwalitatieve referenties in de omgeving om na te gaan of de leverancier reeds meerdere liften                                       heeft geplaatst. Het zou zonde zijn mocht u het slachtoffer worden van de installatie van een prototype.

 

  • Kijk naar het totaalbedrag van de lift, niet enkel het aankoopbedrag

Het is belangrijk er rekening mee te houden dat niet enkel de aankoop maar ook het onderhoud een kost met zich meebrengt. Een goedkope aankoopprijs staat niet garant voor een                             goede deal op lange termijn. Neem steeds de beslissing aan de hand van de som van de aankoopprijs en de kost van  het onderhoud samen.

 

  • Vraag steeds een duidelijk onderhoudscontract bij de offerte

Een onderhoudscontract zal mee bepalen wat de totale kost van de investering van de huislift zal zijn. Vraag steeds een onderhoudscontract met een duidelijke vermelding van prijs,                             geleverde diensten en opzegmodaliteiten.

 

Hugo De Jongh NV is reeds 40 jaar de referentie als het gaat om het produceren, installeren en onderhouden van huisliften. Hierbij staan kwaliteit en maatwerk steeds voorop.

Wij installeren huisliften over heel Vlaanderen (Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams Brabant) & Brussel.

Indien u interesse heeft in de aankoop van een huislift neem dan gerust contact op met onze afdeling verkoop via sales@hdj.be of 0800/354 55. Graag maken wij werk van een betaalbare oplossing op maat.