7 nuttige tips voor het moderniseren van uw lift

In België zijn er ongeveer 90.000 liften, elk jaar komen er zo’n 2.500 bij. Liften zijn het meest gebruikte transportmiddel ter wereld en ook het meest veilige. Naar schatting vinden er in ons land zo’n 80 ongelukken per jaar plaats met liften. Sinds het KB van 2012 is men in België verplicht om de lift te moderniseren zodat de veiligheid van de gebruiker kan worden gegarandeerd.

Hierbij enkele tips voor het moderniseren van uw lift:

 

 

  • Vraag steeds verschillende offertes op

Het moderniseren van liften is een zeer technische aangelegenheid en elke leverancier heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Vraag minstens 2 offertes op en vraag expliciet naar de verschillen tussen de aangeboden offertes.

 

  • Kies voor een leverancier met vrij in de markt verkrijgbare onderdelen

Vele producenten werken met gepatenteerde onderdelen en een gesloten elektronische sturing. Dit zorgt ervoor dat geen enkele andere onderhoudsfirma de gemoderniseerde lift kan onderhouden en u voor een zeer lange termijn vastzit aan de leverancier. Kies expliciet voor een leverancier die werkt met een open sturing en vrij verkrijgbare onderdelen in de markt.

 

  • Kies voor een Belgische leverancier met ervaring

Een Belgische leverancier kent als de beste de Belgische wetgeving & normen. Hij is in staat om het modernisatieproces kort op te volgen en waar nodig (bijkomende) snel onderdelen te leveren.

 

  • Kies voor een installateur met een ISO 9001 certificaat

Dit staat garant voor een correcte modernisatie van uw lift.

 

  • Vraag referenties 

Mooi brochures & goedkope prijzen geven een beperkt beeld. Vraag expliciet naar kwalitatieve referenties om na te gaan of de leverancier reeds meerdere liften in de omgeving heeft gemoderniseerd.

 

  • Kijk naar het totale investeringsbedrag en niet enkel naar het bedrag van de modernisering

Het is belangrijk er rekening mee te houden dat niet enkel de modernisatie maar ook het onderhoud van de lift een kost met zich meebrengt. Een goedkope modernisatieprijs staat niet garant voor een goede deal op lange termijn. Neem steeds de beslissing aan de hand van de som van de prijs van de modernisatie en de kost van  het onderhoud samen.

 

  • Vraag steeds een duidelijk onderhoudscontract bij de offerte

Een onderhoudscontract zal mee bepalen wat de totale kost van de investering  zal zijn. Vraag steeds een onderhoudscontract met een duidelijke vermelding van prijs, geleverde diensten en opzegmodaliteiten (= per jaar opzegbaar!)

 

 

Hugo De Jongh NV is reeds 40 jaar de referentie als het gaat om het moderniseren van liften. Hierbij staan kwaliteit en maatwerk steeds voorop.Wij moderniseren liften over heel Vlaanderen (Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams Brabant) & Brussel.

Indien u interesse heeft in de modernisatie van uw lift stuur dan uw meest recente risico-analyse van uw lift naar onze afdeling verkoop via sales@hdj.be of contacteer ons op het nummer 0800/354 55. Graag maken wij werk van uw modernisatie.